Så var saken biff!!

Kvällens middagstips kommer här!

** KOKT RYGGBIFF / GRÖNSAKSSÅS **

Det här behöver du :

500gram ryggbiff av nöt
ca 1l vatten
2 dl matlagningsgrädde
3 morötter
1 purjolök
1 gul lök
6st små scharlottenlök
10 kryddpepparkorn,
2 tsk salt + vit&svart peppar

Gör såhär :

Ansa hela biffen först från hinnor och lägg den i kastrull,
häll på så mycket vatten så det knappt täcker, låt koka upp
& skumma av ordentligt! Häll i de grovskurna grönsakerna
& kryddorna, låt sjuda på svag värme i ca 1½ timme.
Ta upp ryggbiffen (svep in den i folie och låt ligga minst 30min
före servering. Häll såsen + grönsaker från kastrullen i matberedare
och mixa till slät sås. Häll tillbaka i kastrullen och låt koka upp igen.
Tillsätt 2dl matlagningsgrädde & smaka av med ev. mer s&p.
Servera till potatisgratäng & en fräsch tomatsallad!
Såsen blir riktigt krämig och mustig med massor av av smak av både
köttbuljong, grönsaker & lök....  Går perfekt att frysa in men ta
då bort lite av såsen innan du tillsätter grädden så håller den sig bättre.
När du sen tar upp den ur frysen - tina i kastrull och tillsätt grädden då
istället. Går också bra att bara reda av med vetemjöl utan grädde,
eller som den är - som skysås. Supergod är den iallafall!

141683-79

** CHEDDAR-GRATINERAD POTATISGRATÄNG **

Det här behöver du :

8 stora potatisar
2dl matlagningsgrädde
6st små scharlottenlök
1dl riven ost
2 msk cheddarkrydda
s&p efter tycke

Gör såhär :

Varva skivad potatis med scharlottenlök, ost och grädde & kryddor!
Gratinera ca 50min i 200grader. Resultatet med cheddarkrydda
blev en riktigt häjdare, helt klart ett lyft för potatisgratäng-familjen! :-)

141683-78

Wooila! - Kvällens middagstips  Smaklig Måltid!

141683-80

Kommentarer
Postat av: Bitte

Det där ska jag verkligen prova! Det låter väldans mumsigt! Kul att få lite tips på ny potatisgratäng. Tackar!
Bitte

2006-12-11 @ 18:21:47
Postat av: Therese

Det ser så himla gott ut... Måste testa

2007-03-07 @ 14:03:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback