Så var saken biff!!
Kvällens middagstips kommer här!
** KOKT RYGGBIFF / GRÖNSAKSSÅS **
Det här behöver du :
500gram ryggbiff av nöt
ca 1l vatten
2 dl matlagningsgrädde
3 morötter
1 purjolök
1 gul lök
6st små scharlottenlök
10 kryddpepparkorn,
2 tsk salt + vit&svart peppar
Gör såhär :
Ansa hela biffen först från hinnor och lägg den i kastrull,
häll på så mycket vatten så det knappt täcker, låt koka upp
& skumma av ordentligt! Häll i de grovskurna grönsakerna
& kryddorna, låt sjuda på svag värme i ca 1½ timme.
Ta upp ryggbiffen (svep in den i folie och låt ligga minst 30min
före servering. Häll såsen + grönsaker från kastrullen i matberedare
och mixa till slät sås. Häll tillbaka i kastrullen och låt koka upp igen.
Tillsätt 2dl matlagningsgrädde & smaka av med ev. mer s&p.
Servera till potatisgratäng & en fräsch tomatsallad!
Såsen blir riktigt krämig och mustig med massor av av smak av både
köttbuljong, grönsaker & lök.... Går perfekt att frysa in men ta
då bort lite av såsen innan du tillsätter grädden så håller den sig bättre.
När du sen tar upp den ur frysen - tina i kastrull och tillsätt grädden då
istället. Går också bra att bara reda av med vetemjöl utan grädde,
eller som den är - som skysås. Supergod är den iallafall!

** CHEDDAR-GRATINERAD POTATISGRATÄNG **
Det här behöver du :
8 stora potatisar
2dl matlagningsgrädde
6st små scharlottenlök
1dl riven ost
2 msk cheddarkrydda
s&p efter tycke
Gör såhär :
Varva skivad potatis med scharlottenlök, ost och grädde & kryddor!
Gratinera ca 50min i 200grader. Resultatet med cheddarkrydda
blev en riktigt häjdare, helt klart ett lyft för potatisgratäng-familjen! :-)

Wooila! - Kvällens middagstips Smaklig Måltid!

** KOKT RYGGBIFF / GRÖNSAKSSÅS **
Det här behöver du :
500gram ryggbiff av nöt
ca 1l vatten
2 dl matlagningsgrädde
3 morötter
1 purjolök
1 gul lök
6st små scharlottenlök
10 kryddpepparkorn,
2 tsk salt + vit&svart peppar
Gör såhär :
Ansa hela biffen först från hinnor och lägg den i kastrull,
häll på så mycket vatten så det knappt täcker, låt koka upp
& skumma av ordentligt! Häll i de grovskurna grönsakerna
& kryddorna, låt sjuda på svag värme i ca 1½ timme.
Ta upp ryggbiffen (svep in den i folie och låt ligga minst 30min
före servering. Häll såsen + grönsaker från kastrullen i matberedare
och mixa till slät sås. Häll tillbaka i kastrullen och låt koka upp igen.
Tillsätt 2dl matlagningsgrädde & smaka av med ev. mer s&p.
Servera till potatisgratäng & en fräsch tomatsallad!
Såsen blir riktigt krämig och mustig med massor av av smak av både
köttbuljong, grönsaker & lök.... Går perfekt att frysa in men ta
då bort lite av såsen innan du tillsätter grädden så håller den sig bättre.
När du sen tar upp den ur frysen - tina i kastrull och tillsätt grädden då
istället. Går också bra att bara reda av med vetemjöl utan grädde,
eller som den är - som skysås. Supergod är den iallafall!

** CHEDDAR-GRATINERAD POTATISGRATÄNG **
Det här behöver du :
8 stora potatisar
2dl matlagningsgrädde
6st små scharlottenlök
1dl riven ost
2 msk cheddarkrydda
s&p efter tycke
Gör såhär :
Varva skivad potatis med scharlottenlök, ost och grädde & kryddor!
Gratinera ca 50min i 200grader. Resultatet med cheddarkrydda
blev en riktigt häjdare, helt klart ett lyft för potatisgratäng-familjen! :-)

Wooila! - Kvällens middagstips Smaklig Måltid!

Kommentarer
Postat av: Bitte
Det där ska jag verkligen prova! Det låter väldans mumsigt! Kul att få lite tips på ny potatisgratäng. Tackar!
Bitte
Postat av: Therese
Det ser så himla gott ut... Måste testa
Trackback